Blauwe hardsteen terras

Gebruik blauwe hardsteen voor uw tuin

Herkomst van de blauwe steen

Blauwe steen of hardsteen is veruit de meest populaire keuze voor het creëren van een duurzame maar toch ook stijlvolle look van je terras. Dat wil echter niet zeggen dat alle soorten hardsteen identiek zijn. Het is een steensoort die hoofdzakelijk uit kalksteen bestaat. Karakteristiek voor de steen is de blauwgrijze kleur.

Hierin heb je de Aziatische blauwe steen, afkomstig uit Vietnam, en de Europese uit België of Ierland.
De oorsprong van de blauwe steen is zeker niet bepalend voor de kwaliteit. Uit elk gebied wordt hoogwaardige hardsteen gewonnen. De laatste jaren moet de Aziatische hardsteen zeker niet toegeven op kwaliteit.

Een steen met karakter

Blauwe steen is bijzonder bestendig tegen vorst en invloeden van het dagelijkse leven en het gebruik ervan.  Door de bestendigheid heeft deze hardsteen ook een onbeperkte levensduur. De steen krijgt door de jaren heen steeds meer karakter en wordt steeds mooier.


Onderhoud van de blauwe steen
Qua onderhoud wordt er nog steeds vaak gedacht dat het zeer lastig is om de blauwe hardsteen te onderhouden. De steen reinigen met enkel water is vaak al voldoende om de uitstraling van de steen tevoorschijn te toveren. Dankzij de niet-poreuze kenmerken van de steen worden de vlekken zo goed als niet opgenomen in de steen en zullen deze dan ook even snel verdwijnen als ze gekomen zijn.

Uw droomtuin creëren met blauwe steen? De Coninck Natuursteen in Dendermonde maakt het mogelijk. Bel ons, mij maken graag een offerte op maat.