Hoe moet ik siergrind aanleggen en onderhouden?

Wilt u een parking, oprit of wandelpad aanleggen? Dankzij de hoge drukvastheid van siergrind creëert u een geschikte verharding voor uw project. Deze kleine steentjes kunnen namelijk zeer goed tegen zware belasting. Afhankelijk van hoe hard u ze belast, gebruikt u een andere aanlegmethode.

Grindmatten voor stabilisatie

Om te zorgen voor een goede grindstabilisatie leggen we onze grind voor een oprit aan in zeer sterke grindmatten. Naast stabilisatie, creëert u met deze matten ook een ecologisch effect doordat het regenwater infiltreert in de ondergrond. Als resultaat ontstaat er een verharding die u bijna vergelijkt met een geasfalteerde ondergrond.

Indien u een wandelpad aanlegt in grind kiest u best voor een aanlegmethode die u combineert met boordstenen. Hiervoor kiest u zelf de perfecte natuursteen uit. Een wandelpad in grind past ook perfect in uw tuin wanneer het grenst aan een terras in kandla platines. Zo bereikt u steeds het mooiste resultaat.

Verschillende soorten siergrind

Wilt u met siergrind een extra toets aan uw tuin geven? Dan heeft u de keuze uit verschillende soorten grind. Zo leveren wij Comblanchien van het formaat 6/14mm. Deze rustieke kalksteenmarmer heeft een wit-beige kleurschakering. Daarnaast oogt hij erg kwalitatief, rustiek en elegant.

Verder leveren wij ook gele eifeldolomiet van het formaat 8/16 mm. Dit zijn gebroken stukken zandsteen afkomstig uit een steengroeve in Duitsland. Dankzij zijn okergele kleurschakering geeft hij een warme uitstraling aan uw tuin.

Schoonmaken en onderhouden

Grind schoonmaken hoeft geen grote tijdrovende klus te zijn. Wanneer u grind op een regelmatige basis onderhoudt, duurt dit slechts enkele minuten. Door regelmatig met een hark door uw grind te gaan, legt u steeds een andere toplaag bovenaan. Op deze manier zorgt u ervoor dat het oppervlak er altijd als nieuw uitziet. Tenslotte bestaat er ook de mogelijkheid om later een nieuwe dunne toplaag met extra grind aan te leggen. Zo geniet u voor een lange periode van uw grind!

Bent u op zoek naar siergrind om een verharding aan uw tuin of oprit te geven? Bij De Coninck Natuursteen in Dendermonde plaatsen wij grind voor verschillende projecten. Wilt u het grind zelf aanleggen? Dan bieden wij ook aan om enkel de levering hiervan op ons te nemen. Neem gerust contact op via onze website voor meer informatie.